بلاگ

سیلیکون رابر

سیلیکون رابر

در اطراف خود ممکن است به وفور وسایلی را ببینیم که برای ساخت بخشی از آن‌ها از سیلیکون رابر استفاده شده باشد. سیلیکون رابر در دسته‌بندی مواد الاستومری قرار می‌گیرد اما محدودیت‌های الاستومر را نداشته و کاربرد فراوانی در صنایع مختلف دارد. این سیلیکون نوعی پلیمر ترکیب شده با تعدادی مونومر دیگر و اکسیژن و هیدروکربن می‌باشد. این ترکیب در دماهای بالا و پایین ساختار فیزیکی خود را حفظ می‌کند و همین دلیل به کارگیری فراوان آن در صنایع مختلف است.

کاربرد سیلیکون رابر

مزایای سیلیکون رابر

این سیلیکون به دلیل دارا بودن چندین ویژگی خاص به یک ماده پرکاربرد در تولید انواع مختلفی از وسایل در صنایع گوناگون شده است.

بعضی از مهم‌ترین مزایای این محصول شامل:

◀ این محصول نوعی پلاستیک قابل فرم می‌باشد که خاصیت مهم آن ضد آب بودن است.
◀ یکی دیگر از نکات مهم قابل توجه در مورد این سیلیکون، قابلیت کشسانی بالای آن است، به طوری که تا ۱۰ برابر طول اولیه خود کش می‌آید. به طور کلی ساختار این ماده پرکاربرد از تعداد زیادی مولکول در هم رفته تشکیل شده است که تشکیل زنجیره‌ای طولانی داده و این زنجیره‌ها به راحتی از هم جدا می‌شوند و دوباره می‌توانند به هم متصل شوند. در واقع ویژگی کشسانی و انعطاف‌پذیری سیلیکون رابر در همین زنجیره مولکولی نهفته است.
◀ پس از بازیافت، می‌توان برای چندمین بار از این سیلیکون برای تولید مواد مختلف استفاده کرد.
◀ از دیگر مزایای این نوع سیلیکون مقاومت بالا در برابر حرارت است و در دمای بین منفی ۶۰ تا ۳۰۰ درجه سانتیگراد مقاومت می‌کند.
◀ مقاومت در برابر مواد شیمیایی مختلف یکی دیگر از مزایای این سیلیکون مدرن می‌باشد.
◀ قیمت مناسب و به صرفه از دیگر ویژگی‌های خوب این ماده است.
◀ مقاومت وعدم تغییر در برابر اوزون و اشعه فرابنفش.
◀ قابلیت رنگ‌پذیری بالا از دیگر مزایای این سیلیکون است.

 


| معرفی انواع کابل نسوز + راهنمای خرید سیم و کابل نسوز در فروشگاه سیلی دی وایر |


انواع سیلیکون رابر

در حال حاضر در صنایع مختلف به منظور تولید تجهیزات و مواد مختلف از انواعی سیلیکون با ویژگی‌های خاص استفاده می‌شود. سیلیکون رابر به ماده‌ای با خواص یکسان اشاره نداشته و انواع مختلفی از این سیلیکون با ویژگی‌های خاصی تولید شده و هرکدام کاربرد ویژه‌ای دارند.

سیلیکون مایع:

کاربرد این نوع سیلیکون در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی می‌باشد. حالت چرب و لعزنده دارد چراکه از زنجیره‌های بلند ولی جدا از هم ساخته شده است.

سیلیکون ژلی:

ساختاری مشابه با سیلیکون مایع دارد با این تفاوت که اتصالی ضعیف در بین زنجیره‌های آن وجود دارد و همین باعث می‌شود تا از حالت مایع به حالتی ژل مانند تبدیل شود. از سیلیکون ژله‌ای برای تولید موادی که در ترمیم زخم‌ها موثر هستند استفاده می‌شود. همچنین در تولید مواد آرایشی بهداشتی همچون انواع آبرسان‌های پوست، از این سیلیکون استفاده می‌شود.

سیلیکون پلاستیکی:

این نوع سیلیکون از اتصال با مواد لاستیکی خاصی تولید می‌شود و از مقاومت مناسبی برخوردار است و به منظور تولید روکش کابل‌ها، سیم نسوز و محافظت از وسایل و تجهیزات مربوط به هوا و فضا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سیلیکون رزینی:

نوعی از سیلیکون رابر با مقاومت بسیار بالا در برابر آب، حرارت و سایر شرایط جوی است. از این سیلیکون به منظور حفاظت از ساختمان‌ها استفاده می‌شود.

مزایای سیلیکون رابر

 


| معرفی انواع سیم نسوز + راهنمای خرید سیم و کابل نسوز در فروشگاه سیلی دی وایر |


کاربرد سیلیکون رابر

سیلیکون رابر کاربرد گسترده‌ای در صنایع مختلف دارد که در این بخش به مهم‌ترین آن‌ها، اشاره کرده‌ایم:

✔️ کاربرد در تولید لوازم خانگی:

با توجه به مقاوت مثال زدنی این سیلیکون در مقایسه با پلاستیک، از این ماده برای تولید انواع لوازم خانگی استفاده می‌شود. برای مثال به منظور صرفه‌جویی در مصرف انرژی و عایق کردن فضای داخل فر اجاق گاز، از این سیلیکون استفاده می‌شود. همچنین به عنوان ضربه گیر درب فر هم از این سیلیکون استفاده می‌شود. باتوجه به ویژگی ضد قارچ و ضد میکروبی این ماده، از آن برای تولید واشر دیگ، زودپز، فلاسک، سرخ کن، انواعی از ظروف غذا استفاده شده است.

✔️ کاربرد در صنعت خودروسازی:

با توجه به انعطاف‌پذیری و مقاوم بودن این ماده، در تولید برف پاک کن خودرو، وکیوم دور شیشه، شیلنگ رادیاتور، واشر سر سیلندر و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.
• کاربرد در ساختمان سازی: باتوجه به ویژگی‌های خاصی که سیلیکون رابر از نظر مقاومت دارد، می‌تواند جایگزین خوبی برای PVC در تولید درب و پنجره باشد. چرا که در طیف دمایی وسیع‌تری از خود مقاومت نشان می‌دهد. همچنین شفاف بوده و در برابر انواع اشعه‌های آسیب رسان خورشید مقاومت می‌کند. خاصیت درزگیری آن نسبت به مواد دیگر بالاتر است.

✔️ کاربرد در صنایع مربوط به سیم و کابل:

به منظور تهیه عایق برای انواعی از سیم و کابل‌ها از نوع خاصی از این سیلیکون بهره گرفته می‌شود. طول عمر بالا و مقاومت در برابر میدان‌های مغناطیسی، این سیلیکون را به ماده‌ای کاربردی در صنایع روشنایی تبدیل کرده است. برخلاف بسیاری از عایق‌های دیگر در دماهای بالا و یا پایین مقاومت مناسبی داشته و ضد حریق است.

✔️ کاربرد در صنعت پزشکی:

ویژگی‌های خوب این سیلیکون، آن را به ماده‌ای کاربردی در زمینه تولید انواع تجهیزات دندانپزشکی، شیلنگ و لوله‌های مورد استفاده در کارهای پزشکی، آون‌های آزمایشگاه و به عنوان عایق در فرآیند اتوکلاو تبدیل کرده است.

✔️ کاربرد در صنعت شیر دوشی:

تمامی لوله‌ها و شیلنگ‌های مورد استفاده در شیر دوشی باید از سیلیکون رابر ساخته شوند چراکه به دلیل مقاومت در برابر رشد میکروب و قارچ، به تولید محصولاتی بهداشتی و باکیفیت کمک می‌کند. به دلیل مقاومت بالای لاین‌های ساخته شده با این ماده، شستشو با آب داغ و مواد ضد عفونی کننده قوی امکان‌پذیر است.

قیمت سیلیکون رابر

حلال سیلیکون رابر

جالب است بدانید که سیلیکون رابر پس از مدتی که از تولید آن بگذرد، سفت شده و باید با حلال مناسب خود ترکیب شود تا دوباره به غلظت مناسبی برسد و بتوان از آن برای تولید تجهیزات مختلف بهره برد. همچنین برای تولید مواد مختلف با این سیلیکون باید با نسبت مناسب و مخصوصی از حلال استفاده کرد.

قیمت سیلیکون رابر

باتوجه به کاربرد فراوانی که این محصول در صنایع گوناگون دارد، خرید آن با کیفیتی قابل قبول و قیمتی متناسب با آن اهمیت دارد. قیمت این سیلیکون به عوامل مختلفی همچون میزان شفافیت، مقاومت، نوع مواد اولیه استفاده شده، فرایند تولید آن و میزان رعایت استانداردهای مختلف بستگی دارد. هرچند قیمت سیلیکون بالاتر از پلاستیک است اما باتوجه به دوام و پایداری مناسبی که قطعات ساخته شده با این نوع سیلیکون دارند، استفاده از آن برای ساخت بسیاری از تجهیزات به صرفه‌تر از استفاده از پلاستیک می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *