silidaywire

کابل سولار

کابل سولار

کابل سولار یا در اصطلاح کابل DC از هادی مسی قلع اندود به جهت عبور جریان الکتریکی DC استفاده می کند. علت استفاده از فلز مس به دلیل بالا بودن میزان رسانای آن در کابل های سولار است که با استفاده از قلع در طی فرایندی از اکسید شدن آن در برابر شرایط محیطی مختلف جلوگیری می شود.

کابل سولار

کاربرد کابل سولار

کابل های سولار دارای کاربردهای متنوع است که این کابل های خورشیدی جهت تولید الکتریسیته در مکان های خانگی، صنعتی و نیروگاهی استفاده می گردد.

ضمنا با توجه به اینکه این کابل ها در کاربری خانگی و نیروگاهی مورد استفاده قرار می گیرند، ضد خش و هالوژن فری بوده و از ویژگی هایی نظیر مقاومت در برابر شعله، ازن و اشعه فرابنفش نیز برخوردار می باشند.

کابل سولار چیست؟

کابل سولار چیست؟

از کابل های سولار برای اتصال بخش های مختلف سیستم خورشیدی استفاده می شود. یک سیستم خورشیدی متشکل از چندین پنل خورشیدی، کنترل شارژر، اینورتر، باتری و مصرف‌کنندگان نهایی یا همان تجهیزات الکتریکی همچون کامپیوتر و دیگر موارد تشکیل شده است. کابل های خورشیدی به صورت کابل تک رشته عرضه می شوند و روی آن ها عبارت Photovoltaic نوشته شده است. از طریق این کابل ها می توان پنل های خورشیدی مختلف را به یکدیگر متصل کرد و یا پنل ها را به کابل های DC اینورتر خورشیدی متصل کرد.
از شرایط خاصی که باید کابل های سولار داشته باشند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از کابل های رشته ای و نرم استفاده کنید و از استفاده از کابل های خشک خودداری کنید. دلیل آن این است که در صورت استفاده از کابل خشک، ممکن است کابل در اثر جابجایی پنل یا سایر قسمت ها بشکند و قطع شود. تمام کابل های سیستم خورشیدی، اعم از DC و AC، باید از داخل كانال و يا از كنار گوشه های ديوار عبور داده شود.
کابل های سیستم خورشیدی باید با رنگ مشخص، علامت جداگانه یا هر علامت دیگری از یکدیگر جدا شوند و هر بسته کابلی باید با علامت خاصی نشان گذاری شود.

ویژگی کابل سولار

ویژگی طراحی

هادی افشان مسی قلع اندود مطابق با استاندارد iEC60228
عایق: CrossLinkable HFFR
روکش: CrossLinkable HFFR

ویژگی الکتریکی (DC)

ولتاژ کارکرد: ۱.۵ کیلو ولت
ولتاژ تست: ۱۵ کیلو ولت

ویژگی حرارتی

دمای کارکرد -۴۰ تا +۹۰ سانتی گراد

ویژگی خاص

بدون هالوژن و مقاوم در برابر شعله، ازن، اشعه فرا بنفش

سطح ولتاژ
۱.۵ کیلو ولت
انواع کابل سولار

انواع کابل سولار

1. کابل‌های DC: از این نوع کابل ها برای انتقال جریان مستقیم (DC) از پنل های خورشیدی به کنترلرها و باتری ها استفاده می شود. معمولا جریان مستقیم با ولتاژ کمتر از 1000 ولت دارند و در برابر شرایط جوی مختلف مقاومت بالایی دارند.

2. کابل‌های AC: از این کابل ها برای انتقال جریان متناوب (AC) از تبدیل کننده برق خورشیدی به خطوط برق ساختمان استفاده می شود. آنها دارای ولتاژ بالا (معمولا 1000 ولت یا بیشتر) هستند و برای انتقال برق برای خانه ها و ساختمان های تجاری استفاده می شوند.

انواع اتصال کابلی
در رابطه با نصب و راه اندازی سیستم های انرژی خورشیدی، سه گروه مختلف از کابل ها باید در نظر گرفته شود:

کابل متصل کننده پنل های خورشیدی
کابل متصل کننده شارژ کنترلرها و باتری ها
کابل اتصال به اینورتر
کابل متصل کننده باتری ها به هم
کاربردهای کابل‌های سولار
کابل های خورشیدی در صنعت خورشیدی و سیستم های تولید انرژی خورشیدی از اهمیت زیادی برخوردار هستند. برخی از کاربردهای اصلی آن عبارتند از:

1.سیستم‌های فتوولتائیک خانگی
سیستم های خانگی از پنل های خورشیدی برای تامین برق استفاده می کنند. در این سیستم ها از کابل های خورشیدی برای اتصال پنل ها به باتری ها و سایر تجهیزات استفاده می شود.

2.تجاری و صنعتی
سیستم های تولید برق خورشیدی نیز در مناطق تجاری و صنعتی رایج هستند. کابل های خورشیدی در این نوع سیستم ها برای انتقال نیرو از پنل ها به تجهیزات دیگر مانند موتورها، درایو ها و تجهیزات الکتریکی استفاده می شود.

3.پروژه‌های بزرگ تولید برق خورشیدی
در پروژه های بزرگ تولید برق خورشیدی مانند نیروگاه های خورشیدی، از کابل های خورشیدی برای اتصال پنل ها به سیستم توزیع برق استفاده می شود. این کابل ها باید بتوانند جریان های بالا را به طور ایمن منتقل کنند و در برابر شرایط و دماهای شدید مقاوم باشند.

ویژگی کابل سولار

حالا که با کابل های سولار آشنا شدید بد نیست با ویژگی های آن ها هم آشنا شوید:

اتلاف انرژی کم
از آنجایی که تبدیل انرژی به برق در پنل های خورشیدی با سرعت کم انجام می شود، ولتاژ در این پنل ها نیز کم است. پس میزان جریان در آن زیاد می شود. این مشکل باعث افزایش تلفات انرژی در این سیستم ها می شود. بنابراین کابل های خورشیدی باید به گونه ای طراحی شوند که کمترین اتلاف انرژی در آنها رخ دهد.

مقاومت بالا
از طرفی این کابل ها همیشه در معرض نور خورشید هستند و باید در برابر اشعه، حشرات، گرد و غبار، رطوبت، سرما و گرما مقاوم باشند. همچنین احتمال آتش سوزی به دلیل بالا رفتن دما در این کابل ها وجود دارد. کابل های خورشیدی باید نسوز و غیر قابل اشتعال باشند. حتی در صورت آتش سوزی نیز به خود به خود خاموش شوند. بازه دمایی قابل تحمل برای این کابل ها بین ۹۰ تا ۱۵۰ درجه سانتی گراد است.

جدول کابل سولار